Anubias Anubias barteri 'coffeefolia'

Akvarijska rastlina

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Anubias barteri coffeefolia je v akvaristiki poznana že nekaj časa, akvaristi jo zelo cenijo. Prvotno prihaja iz zahodne in srednje Afrike. Epifit, ki zraste do višine 15-25 cm je kot nalašč za pritrditev na korenine ali kamne v srednjih tleh in prenaša mehko do trdo vodo. Izvirna oblika mnogih različic je širokolistni suličasti list Anubias barteri var. 'barteri' iz afriških džungelskih potokov. Anubias barteri 'coffeefolia' je sorta, ki z rastjo razvije oranžne liste, ki kasneje postanejo temno zeleni. Listni peclji, ki so na začetku rjavi in valoviti spominjajo na listje kavovca (coffea), po katerem je dobila ime. Čvrstih temnozelenih listov te počasi rastoče, robustne in dokaj nezahtevne akvarijske rastline tudi rastlinojede ribe ne grizejo zlahka. Ta anubija ne potrebuje veliko svetlobe.

Anubias barteri var. 'coffefolia' raste kot epifit. Njihova korenika (debela zelena podlaga) pa ne leze vedno po tleh, ampak gre včasih lahko tudi navzgor. Podlage pri anubijah ne sadimo, ker lahko zgnije v zemlji. To pomeni, da je rastlino najbolje privezati ali prilepiti na akvarijski koren ali okrasni kamen. Če s prodom ali zemljo prekrijete le stransko rastoče svetle korenine, lahko anubije gojite tudi na tleh, le podlaga mora vsekakor gledati iz proda ali zemlje.

Akvarijska rastlina, ki zraste v višino od 15 do 25 cm in v širino do 30 cm, je v visokih akvarijih videti zelo popolna v sredini. Anubias barteri 'coffefolia', ki zahteva malo vzdrževanja, ni izbirčna glede vodnih parametrov in še vedno dobro raste pri šibki svetlobi. Anubias zaradi svojega grozljivega okusa velja za pojedino ostrižev. V akvariju je vsestranski izdelek, ki jo je enostavno vzdrževati!

Razmnoževanje rastline je tako enostavno kot skrb zanjo: preprosto odrežite kos z dvema listoma in ga privežite. Popolno.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Z Aquarebell Makro Basic NPK poskrbite za svojo anubijo profesionalno in hranilno bogato!

Poreklo: Afrika
Težavnostna stopnja: Easy
Namestitev: Sredina tal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Kompatibilni izdelki

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias barteri 'coffeefolia'

1 recenzija kupcev v drugih jezikih

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 1 recenzija v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Anubias barteri 'coffeefolia'" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder