Anubias Anubias barteri sp. 'mini'

Akvarijska rastlina

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Anubias barteri sp. 'mini' je v akvaristiki poznana šele kratek čas in jo ljubitelji vodnih parkov še posebej cenijo zaradi svoje majhnosti. Na voljo je tudi pod imeni 'Petite' ali 'Bonsai'. Ta Anubias izvira iz Zahodne in Srednje Afrike. Ta epifit, ki zraste le na 3-4 cm, je popoln za pritrditev na korenine ali kamne v ospredju ali sredini nano akvarijev in prenaša mehko do trdo vodo. Prvotna oblika te različice je pritlikavi suličasti list Anubias barteri var.nana iz tropskih močvirnih območij Afrike. Anubias barteri sp. 'mini' je sorta, ki razvije zelo majhne liste, le 1 cm v premeru. Čvrstih, temnozelenih listov te počasi rastoče, robustne in dokaj nezahtevne akvarijske rastline rastlinojede ribe ne grizljajo zlahka. Ta Anubias ne potrebuje veliko svetlobe.

Anubias barteri sp. 'mini' raste kot epifit. Njihova korenika (debela zelena podlaga) pa ne leze vedno po tleh, ampak gre včasih lahko tudi navzgor. Podlage pri anubijah ne sadimo, ker lahko zgnije v zemlji. To pomeni, da je list bonsaja najbolje privezati ali prilepiti na akvarijski koren ali okrasni kamen. Če s prodom ali zemljo prekrijete le stransko rastoče svetle korenine, lahko anubije gojite tudi na tleh, le podlaga mora vsekakor gledati iz proda ali zemlje.

Akvarijska rastlina, ki zraste od 3 do 4 cm visoko in je do 8 cm široka, je v ospredju majhnih nano akvarijev videti zelo popolna. Enostavna oskrba Anubias barteri sp. 'mini' ni zahtevna glede vodnih parametrov in še vedno dobro raste pri šibki svetlobi. Anubias zaradi svojega grozljivega okusa ne velja za pojedino ostrižev. V akvariju je vsestranski izdelek, ki ga je enostavno vzdrževati! Če jo pognojite, pospešite njeno rast, da lahko celo začne cveteti!

Čaščenje suličastega bonsajevega lista je tako preprosto kot skrb zanj: samo odrežite kos z dvema pritrjenima listoma in ga zavežite. Končano.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Z osnovnim železom Aquarebell Micro lahko z malo potrpljenja poskrbite, da vaš bonsaj celo zacveti!

Poreklo: Afrika
Težavnostna stopnja: Easy
Namestitev: Sredina tal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Dodatki

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias barteri sp. 'mini'

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Anubias barteri sp. 'mini'" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder