Anubias Anubias congensis

Anubija-Kongo

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Anubias 'congensis' je v akvaristiki poznana tudi pod imenom Anubias 'afzelii' in je zelo cenjena zaradi nizkih zahtev. Ta anubija izvira z rečnih obrežij severozahodnih afriških savan. Ta 30-40 cm velika epifitska rastlina je popolna za privezovanje na korenine ali skale v sredini ali ozadju velikih akvarijev in prenaša mehko do trdo vodo. Anubias 'congensis' raste nad in pod vodo v habitatu, na kopnem pa zraste celo do višine enega metra. Zato je primerna tudi za terarije in paludarije. Čvrstih, temnozelenih in eliptičnih listov te počasi rastoče, robustne in dokaj nezahtevne akvarijske rastline rastlinojede ribe ne grizejo zlahka. Ta anubija ne potrebuje veliko svetlobe.

Anubias 'congenis' raste kot epifit. Njena korenika (debela zelena podlaga) pa ne leze vedno po tleh, ampak gre včasih lahko tudi navzgor. Podlage pri anubijah ne sadimo, ker lahko zgnije v zemlji. To pomeni, da je najbolje, da jo privežete ali prilepite na akvarijsko korenino ali okrasni kamen. Če s prodom ali zemljo prekrijete le stransko rastoče svetle korenine, lahko anubije gojite tudi na tleh, le podlaga mora vsekakor gledati iz proda ali zemlje. Ta je lahko včasih debela kot prst!

Akvarijska rastlina, ki zraste v višino od 35 do 40 cm, izgleda odlično v sredini ne previsokih akvarijev. Anubias 'congenis', ki zahteva malo vzdrževanja, ni zahtevna glede vodnih parametrov in še vedno razmeroma dobro raste pri šibki svetlobi. Anubije zaradi svojega grozljivega okusa veljajo za pojedino ostrižev. V akvariju je vsestranski izdelek, ki ga je enostavno vzdrževati! Če jo pognojite, pospešite njeno rast, da lahko začne cveteti!

Razmnoževanje je tako enostavno kot skrb zanjo: samo odrežite kos z dvema pritrjenima listoma in jo privežite. Popolno.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Z Aquarebell Advanced GH Boost lahko svoji anubiji, ko raste dodate potrebno spodbudo, da se okrepi.

Poreklo: Afrika
Težavnostna stopnja: Easy
Namestitev: Sredina tal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Dodatki

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias congensis

1 recenzija kupcev v drugih jezikih

4,3 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
2 (66%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
1 (33%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

3 ocene

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 1 recenzija v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Anubias congensis" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder