Anubias Ceratopteris thalictroides

Praprot Sumatre

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Ceratopteris thalictroides, ki je razmeroma enostavna za nego in je komercialno na voljo kot drobnolistna praprot, sumatra ali filigranska praprot, prihaja iz jugovzhodne Azije in prenaša mehko do trdo vodo. Rozetna rastlina, ki zraste v velikosti od 15 do cca. 70 cm, pride predvsem do izraza v ozadju akvarija.

Praprot iz jugovzhodne Azije raste v biotopu na blatnih poljih in v drugih blatnih vodah. Rozetna rastlina je izredno hitro rastoča in precej velika. Zaradi tega praprot algam odvzame osnovo za življenje. Ceratopteris thalictroides lahko posadite ali pa jo pustite, da prosto plava v vodi.

Drobnolistna rožnata praprot se zelo dobro obnese v mehki do trdi vodi, pri srednji svetlobi in brez gnojenja s CO2, pa še vedno raste neverjetno hitro. Njeni drobni listi so svetlo zeleni in se lahko zelo razlikujejo po obliki.

Praprot poganja hčerinske rastline na mestu, kjer listna rozeta izstopi iz zemlje. Lahko jih preprosto odrežete in ponovno posadite.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Praprot vam sploh ni potrebno nujno zasaditi. Med fazo uvajanja v svežem akvariju bi z veseljem priporočil hitro rastoče akvarijske rastline, ki takoj pojedo osnovo nastajajočih alg. Na primer, lahko preprosto pustite, da v akvariju plava peščica praproti, ki jih preprosto odstranite, takoj, ko se vaše druge akvarijske rastline ustalijo. Tako vam ni treba ničesar izpuliti in postavitev ostane tako nemotena.

Poreklo: Azija
Težavnostna stopnja: Normal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Dodatki
Videoposnetki o izdelku:

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Ceratopteris thalictroides

3,7 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (33%)
4 Zvezdice
1 (33%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
1 (33%)
1 Zvezdica
0 (0%)

3 ocene

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Ceratopteris thalictroides" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder