Anubias Hygrophila corymbosa 'Siamensis'

Tajski ljubitelj vode

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Manj zahtevna stebelna rastlina Hygrophila corymbosa 'Siamensis', tajska ljubiteljica vode, prihaja iz jugovzhodne Azije. Rastlina, ki zraste v višino od 40 do cca. 60 cm, je odlična za ozadje akvarija in dobro prenaša mehko do trdo vodo.

Tajska prijateljica vode Hygrophila corymbosa 'Siamensis', ki je zelo priljubljena v akvarističnem hobiju, je klasika akvarijev iz jugovzhodne Azije. Hitro rastočo stebelno rastlino lahko optimalno uporabite za boj proti algam, saj je nezahtevna in porabi veliko hranilnih snovi, ki pa nadležnim algam niso več na voljo.

Ta robustna, lepa akvarijska rastlina zraste precej visoko, zato jo lahko v akvariju hranite v ozadju. Tajski vodoljub se z rednim obrezovanjem lepo razveji in nato postane dobro košat in kompakten.

Veliki, široki, svetlo zeleni listi tajskega vodoljuba so preprosto čudoviti v kombinaciji z vodnimi rastlinami s finim listjem. Če ima Hygrophila corymbosa 'Siamensis' veliko svetlobe in ima v akvariju dovolj hranil, dobijo konice poganjkov lepo bronasto barvo.

Tajski vodoljub raste s CO2 tudi brez gnojenja, s CO2 gre hitreje in rastline so videti močnejše. Dobra preskrbljenost s hranili pospešuje rast, pri srednji do močni svetlobi pa postanejo barve lepše in rast je bolj kompaktna.

Za razmnoževanje Hygrophila corymbosa 'Siamensis' odrežite približno 10 cm dolge konice poganjkov in jih zabodite dva do tri centimetre globoko v substrat vašega akvarija kot poganjke, malo narazen.

V naši spletni trgovini lahko prejmete tudi XL različico. To je še posebej uporabno, če nimate časa čakati, da zrastejo v akvariju.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Predvsem akvariji, ki tam niso bili dolgo in v katerih rastline slabo uspevajo, so dovzetni za alge. Tukaj priporočam uporabo nezahtevnih, hitro rastočih stebelnih rastlin v fazi uvajanja, ki ukradejo hranila neposredno iz neumnih alg, tako da se niti ne dvignejo pravilno.

Poreklo: Azija
Težavnostna stopnja: Normal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Videoposnetki o izdelku:

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Hygrophila corymbosa 'Siamensis'

2 recenziji kupcev v drugih jezikih

4,6 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
4 (80%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
1 (20%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

5 ocen

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo sta 2 recenziji v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Hygrophila corymbosa 'Siamensis'" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder