Anubias Hygrophila polysperma

Indijski ljubitelj vode

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Manj zahtevna stebelna rastlina Hygrophila polysperma, indijska vodoljubka, prihaja iz jugovzhodne Azije. Rastlina, ki zraste v višino od 40 do cca. 60 cm, je odlična za ozadje akvarija in dobro prenaša mehko do trdo vodo.

Hygrophila polysperma iz Indije je preprosta za nego in zelo priljubljena v akvaristiki, je idealna za začetnike. Za boj proti algam lahko uporabite ultra hitro rastočo stebelno rastlino iz jugovzhodne Azije. Je nezahtevna in algam jemlje hranila.

Odporna indijska vodna vrsta čednega videza zraste precej visoko, vendar se zelo dobro odziva na obrezovanje. Z rednim obrezovanjem se bo Hygrophila super razvejala in postala kompaktna in košata.

Ozki, ovalni listi indijske rastline so svetlo zeleni. Z veliko svetlobe postane rastlina bolj kompaktna, vršički poganjkov pa postanejo bronasti do rdečkasti. Ljubitelj vode ne potrebuje gnojenja s CO2 za rast, vendar s CO2 rastline izgledajo močnejše in tudi barve so boljše.

Za izdelavo poganjkov Hygrophila polysperma odščipnite 10 cm dolge konice poganjkov. Zalepite jih v akvarijski gramoz malo narazen drug od drugega, da ustvarite novo skupino.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Alge v akvariju so zelo nadležne, toda hitro rastoče stebelne rastline, ki tekmujejo z algami, se lahko uporabljajo za njihovo zadrževanje in nadzor. To je zelo pomembno, zlasti v na novo postavljenih akvarijih. Za to je vsekakor priporočljiv izjemno hitro rastoči indijski ljubitelj vode.

Poreklo: Azija
Težavnostna stopnja: Easy
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Videoposnetki o izdelku:

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Hygrophila polysperma

4,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (50%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
1 (50%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

2 oceni

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Hygrophila polysperma" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder