Anubias Micranthemum umbrosum

Okroglolistna bisernica

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Rastlina Micranthemum umbrosum, ki je preprosta za nego, prihaja iz Južne Amerike. Hitro rastoča akvarijska rastlina ima rada mehko do srednje trdo vodo. Pokrivna rastlina, ki zraste v višino od 3 do cca. 15 cm, pride zelo do izraza v ospredju ali sredini akvarija.

Dobro rastoča rastlina Micranthemum umbrosum tvori precej dolge poganjke, a ker raste plazeče, še vedno ne zraste zelo visoko in se, zato lahko uporablja kot pokrivalo tal v ospredju. Z drobnolistno bisernico lahko ustvarite tudi res odlične, ohlapne učinke v sredini. Lahko jo celo pritrdite na korenine ali kamne in pustite, da raste previsno - in tako ustvarite odličen in nenavaden učinek za vaš aquascape ali rastlinski akvarij.

Ležeči poganjki Micranthemum umbrosum poženejo korenine na stebelnih vozlih, iz katerih nato nastane nova rastlina. Za razmnoževanje preprosto odrežite tanka stebla in jih s pinceto ponovno vstavite.

Zelo drobnolistna, svetlo zelena bisernica dobro uspeva v mehki do srednje trdi vodi. CO2 je potreben skupaj z dobro oskrbo s hranili za kompaktno rast in odlične barve. Pri srednji do močni svetlobi zraste bisernica lepo, nizko in kompaktno, pri šibki svetlobi pa raste navzgor.

Micranthemum umbrosum lahko kupite tudi v trgovini Olibetta v sterilni skodelici iz laboratorija. Ta akvarijska rastlina je bila vzgojena iz celičnih kultur in zato zagotovo ni onesnažena s škodljivimi snovmi. S seboj tudi ne prinaša nobenih škodljivcev, parazitov ali patogenov, zato jo lahko uporabljate neposredno v akvariju, tudi če gojite občutljive akvarijske prebivalce, kot so pritlikave kozice.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Bisernica se v ospredju razraste v zelo gosto preprogo. Občasno jo redčite, da rastlina sama ne ukrade svetlobe. Če je preproga predebela, lahko lebdi, tega pa tudi ne želimo.

Poreklo: Amerika
Težavnostna stopnja: Normal
Namestitev: Ospredje, Sredina tal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Micranthemum umbrosum

2 recenziji kupcev v drugih jezikih

4,3 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
5 (71%)
4 Zvezdice
1 (14%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
1 (14%)

7 ocen

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo sta 2 recenziji v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Micranthemum umbrosum" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder