Anubias Microsorum pteropus

Javanska praprot

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Microsorum pteropus ali javanska praprot, ki je zelo preprosta za nego, prihaja iz jugovzhodne Azije. Epifitna rastlina, ki zraste v višino od 10 do cca. 20 cm, je odlična za pritrditev na korenine ali kamne v sredini in dobro prenaša mehko do trdo vodo.

Javanska praprot Microsorum pteropus iz džungelskih potokov jugovzhodne Azije ima stalno mesto v akvaristiki. Dolgi srednje zeleni listi te čudovite vodne praproti rastejo precej počasi. Javanska praprot je trdoživa in dokaj nezahtevna ter ne potrebuje veliko svetlobe.

Microsorum pteropus raste tudi v naravi kot epifit. Korenika (debela zelena podlaga) vodne praproti raste plazeče po tleh. Podlage ne smemo saditi, ker lahko začne gniti v akvarijskem substratu. Javansko praprot je, zato najbolje privezati ali prilepiti na akvarijsko korenino ali lep kamen. Pri sajenju v substrat moramo paziti, da podlaga nikakor ni prekrita s prodom ali zemljo.

Microsorum pteropus, ki ga je enostavno vzdrževati, se zelo dobro prilega sredini na trdi podlagi, kot so korenine in kamni. Ni zelo izbirčna glede vodnih parametrov in raste pri šibki svetlobi in brez gnojenja s CO2. Javanska praprot potrebuje dobro zalogo kalija. Če temu ni tako, se lahko pojavijo grde črne lise, zlasti na starejših listih.

Javanska praprot se razmnožuje s hčerinskimi rastlinami, ki se oblikujejo na konicah listov. Odstranite in posadite, razmnoževanje je tako preprosto.

Tukaj v trgovini lahko kupite tudi javansko praprot kot primerek XL. Velika matična rastlina je posebej lep in impresiven primer vrste Microsorum pteropus.

V naši trgovini Olibetta lahko dobite javansko praprot že vezano na korenino velikosti ML, kar ustreza dolžini 25-30 cm.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Kot alternativo klasični najlonski nitki priporočam hitro delujoče lepilo Gel ProHaru Rapid proizvajalca JBL. Tako je na primer zelo enostavno pritrditi javansko praprot na korenine akvarija ali na okrasni kamen.

Poreklo: Azija
Težavnostna stopnja: Easy
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Videoposnetki o izdelku:

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Microsorum pteropus

6 recenzij kupcev v drugih jezikih

4,7 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
9 (81%)
4 Zvezdice
1 (9%)
3 Zvezdice
1 (9%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

11 ocen

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 6 recenzij v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Microsorum pteropus" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder