Anubias Pogostemon helferi CUP

Mala vodna zvezda

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Nekoliko zahtevnejša stebelna rastlina Pogostemon helferi, prihaja iz jugovzhodne Azije. Njen odličen videz več kot poplača trud. Akvarijska rastlina, ki zraste v višino od 5 do približno 10 cm, je odlična za ospredje do sredino akvarija in dobro prenaša mehko do srednje trdo vodo.

Zvezdasta Pogostemon helferi iz jugovzhodne Azije je čudovita paša za oči v ospredju in na sredini. Podolgovati lističi z valovitim robom so živo svetlo zelene barve in izstopajo v obliki zvezde okoli stebla.

Ta čudovita akvarijska rastlina za dobro in kompaktno rast potrebuje dodatno gnojenje s CO2 in dobro oskrbo rastlin s hranili ter srednje do močno svetlobo. Pod veliko svetlobe ostane zvezdasta bilka zelo kompaktna in kratka, pri šibkejši svetlobi se lahko zgodi, da oveni in nato močno zraste navzgor. Kot večina stebelnih rastlin tudi zvezdasta rastlina prenaša redno obrezovanje in se nato lepo razveji.

Poganjke, odrezane ob obrezovanju, enostavno posadite, s pinceto jih vstavite v akvarijski gramoz ali zemljo. Tam hitro poženejo korenine in se trdno razrastejo.

Različica v lončku je bila vzgojena in vitro v laboratoriju. V ta namen se rastline razmnožujejo v kulturah celičnega tkiva. So sterilne in ne prinašajo nobenih slepih popotnikov, kot so polži ali planarije. Pri tovrstni pridelavi rastlin se tudi ne uporabljajo pesticidi, zato so lončki v spletni trgovini Olibetta varni celo za kozice in jih lahko takoj posadimo v akvarij brez predhodnega zalivanja.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Tajsko ime Daonoi v angleščini pomeni "majhna zvezda" in precej dobro opisuje zelo posebno obliko Pogostemon helferi, ko jo pogledate od zgoraj.

Poreklo: Azija
Težavnostna stopnja: Normal
Namestitev: Ospredje
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Dodatki

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Pogostemon helferi CUP

1 recenzija kupcev v drugih jezikih

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 1 recenzija v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Pogostemon helferi CUP" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder