Anubias Staurogyne repens CUP

Plazeči Staurogyne

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Iz jugovzhodne Azije prihaja nekoliko zahtevnejša stebelna rastlina polzeča - Staurogyne repens. Njen odličen videz več kot poplača trud. Grmičasta akvarijska rastlina, ki zraste v višino od 5 do cca. 10 cm, je odlična za ospredje do sredine akvarija in dobro prenaša mehko do srednje trdo vodo.

Plazeča rastlina - Staurogyne repens v akvaristiki ni bila dolgo zastopana. Nizka stebelna rastlina iz Južne Amerike je grmičasta in kompaktna. Njeni majhni ovalni listi so svetlo zeleni do srednje zeleni. Z rednim obrezovanjem lahko vzgajate plazečo drevo kot preprogo, če jo pustite višje lahko iz nje ustvarite lepo grmičasto gručo. Tudi tu z rednim obrezovanjem pripomoremo k lepemu razvejanju rastline.

Za gosto in intenzivno barvno rast nujno potrebuje CO2 in rastlinska hranila. Pri šibki svetlobi akvarijska rastlina oveni in raste mehko navzgor, pri srednji do močni svetlobi so listni vozli lepo in tesno skupaj in rastlina kompaktno raste. Plazečo Staurogyne lahko redno in močno režete brez obotavljanja.

Če odrezane poganjke s pinceto zapičite nekaj centimetrov globoko v akvarijski prod ali zemljo, bodo tam še naprej rasli in pognali korenine – tako rastlino Staurogyne repens razmnožite.

Naši lončki so vzgojeni v laboratoriju. Tako imenovane in vitro rastline se gojijo sterilno in se, zato lahko uporabljajo tudi neposredno z občutljivimi živalmi, kot so pritlikave kozice. Ni slepih potnikov, kot so polži ali paraziti, pesticidi se ne uporabljajo.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Staurogyne repens je prava obogatitev rastlinske akvaristike. Velika stebelna rastlina je odlična v ospredju do sredine tal in se zelo dobro odziva na obrezovanje.

Poreklo: Amerika
Težavnostna stopnja: Normal
Namestitev: Ospredje, Sredina tal
Blagovne znamke (proizvajalec): Anubias
Informacije o naših rastlinah
Dodatki
Videoposnetki o izdelku:

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Anubias Staurogyne repens CUP

4,7 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
2 (66%)
4 Zvezdice
1 (33%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

3 ocene

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Staurogyne repens CUP" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder