Hobby Zeolit, 5-8 mm

Filtrirna masa

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Hobby zeolit je filtrirni substrat, ki zavira alge in je primeren za uporabo v zunanjih filtrih v sladkovodnih in slanovodnih akvarijih.

Zeolit je trden naravni kamen s številnimi porami, votlinami in kanali. Zeolit ima adsorptivni učinek in elektrostatično privlači in zadržuje okoljske toksine in produkte razgradnje. Zeolit spodbuja hitro bakterijsko kolonizacijo, zavira rast alg in služi kot ionski izmenjevalec in katalizator. Zeolit se lahko uporablja v razsutem stanju ali v mrežasti vrečki v zunanjem filtru ali v filtrirni posodi sladkovodnih in slanovodnih akvarijev. 1 kg zeolita je v 500 litrskih akvarijih s srednje velikim staležem rib učinkovit približno 3 mesece.

Hobby zeolit s 5-8 mm je več kot 80% čisti Clinop zeolit. Od 30 različnih vrst zeolita ima ta najmočnejši učinek zaradi posebne kristalne strukture. Čistost in priprava hobi zeolita vplivata predvsem na zaporedje ionske izmenjave. Hobby zeolit torej veže škodljivi amonij, tudi če so prisotne tudi koristne snovi, kot so kalijevi in natrijevi ioni, kot je to v primeru morske vode. Velikost por 4 angstromov (4 milijoninke milimetra) je tudi zelo idealna za vezavo amonijevega iona z elektrostatično privlačnostjo. Hobby zeolit ne vsebuje silicijeve kisline in se lahko brez zadržkov uporablja v morski vodi. Filtrirnih materialov ni mogoče primerjati med seboj brez upoštevanja različnih načinov delovanja. Zeolit spodbuja hitro kulturo denitrifikacijskih bakterij, ki vežejo in razgrajujejo organske odpadne produkte iz rastlin ali ribjih iztrebkov. Vsekakor obstajajo filtrirni materiali, ki posebnim bakterijam zagotovijo še večjo površino, ki jo je mogoče kolonizirati. Vendar zeolit deluje predvsem kot katalizator in ionski izmenjevalec. Absorbira okoljske toksine in produkte razgradnje, veže fosfate in predvsem amonij ter zavira rast alg.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Z zeolitom Hobby odločilno preprečite rast alg in zagotovite zdravo vodno okolje!

Blagovne znamke (proizvajalec): Hobby

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Hobby Zeolit, 5-8 mm

1 recenzija kupcev v drugih jezikih

4,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
0 (0%)
4 Zvezdice
1 (100%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 1 recenzija v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Zeolit, 5-8 mm" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder