JBL Artemio 1, dodatek

Za razširitev

€ 33,99

(vklj. 22% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 1 k.

Dostava do dne sobota, 15. junij

Na zalogi od 14 junij

Zakaj traja dlje časa?

Zakaj traja dlje časa? Tega izdelka trenutno ni na zalogi, vendar bo kmalu spet na voljo. Kljub temu lahko oddate naročilo - izdelek vam bomo poslali takoj, ko bo dobavljen. Zaprite opombo

Brezplačna dostava do Slovenija od € 49,90.
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

 • inkubator brez zračne črpalke
 • za razširitev nabora Artemio
 • Artemia je nepogrešljiva živa hrana

Št. izd.: JBL-6106100, Vsebina: 1 kos, EAN: 4014162610614

Opis

JBL Artemio 1 je inkubator brez zračne črpalke in cevi za razširitev kompleta Artemio, s katerim lahko v 24-48 urah vzgojite Artemio nauplii. Številni mladiči so Artemia nauplii ravno dovolj majhni, da jih lahko pojedo. Sveže izleženi Artemia nauplii je nepogrešljiva živa hrana za uspešno vzrejo rib brez izgub. Z jajčeci Artemia, kot je JBL ArtemioPur (na voljo posebej), lahko te navplije enostavno inkubirate po potrebi.

Vsebnost živalskih beljakovin jim pomaga doseči optimalno rast in neokrnjen imunski sistem. Toda tudi izbirčne ribe, pa tudi tiste iz divjih območij ulova, je včasih težko nahraniti – tu je običajna izbira živa hrana. Zelo majhne mlade ribe je treba najprej hraniti s protozoji (paramecium) ali JBL NobilFluid, dokler niso dovolj velike, da se lahko spopadejo z Artemia nauplii. JBL ArtemioPur damo v 2-3-odstotno raztopino kulture, narejeno s posebno soljo, kot je JBL ArtemioSal (na voljo posebej), in dobro prezračimo.

Artemia nauplii se nato izležejo po 24-48 urah in jih je mogoče hraniti z mladicami ali gojiti v akvariju.

V tem posebej zasnovanem inkubatorju v obliki lijaka se navpliji Artemia gojijo učinkovito in racionalno z močnim prezračevanjem. Lijasta oblika inkubatorja zagotavlja, da se jajca ne morejo usedati v mrtve kote in da so doseženi optimalni rezultati izvalitve.

Konstrukcija lijaka kot inkubatorja z vgrajenim odtočnim ventilom v posebej izdelanem stojalu omogoča enostavno in priročno odstranjevanje izleženih navplijev Artemia. Oblika zaležene posode v obliki lijaka skupaj z močnim prezračevanjem (prezračevalna črpalka je na voljo posebej ali v JBL ArtemioSet+) omogoča maksimalno stopnjo izleganja navplijev in s tem kar najbolj učinkovito hranjenje ribjih mladic.

Po želji lahko sestavljen inkubator z bajonetom pritrdimo na drugo stojalo. Zračni vod se lahko premakne dlje od enega inkubatorja do drugega. Ta praktična naprava za raztezanje zraka zagotavlja, da je mogoče postaviti več inkubatorjev ob različnih časih, da se zagotovi učinkovita oskrba občutljivih mladih rib s hrano brez presledkov.

Uporaba:
JBL ArtemioPur Artemia jajca se izležejo v 2-3 odstotni raztopini soli. To najbolje deluje z JBL ArtemioSal (na voljo posebej). Ta posebna sol vsebuje mikroalge kot prvo hrano in puferski sistem za vzdrževanje optimalne pH vrednosti. Vzreja najbolje deluje v JBL ArtemioSet. Poleg posebej zasnovane posode za kulturo in črpalke za prezračevanje ta komplet vsebuje vse potrebne dele za priročno in učinkovito inkubacijo. Posodo napolnite z 0,5 litra vode in dodate 10-15 g (2 merilni žlički) JBL ArtemioSal in po potrebi 1-3 merilne žlice JBL ArtemioPur Artemia jajc. Pri močnem prezračevanju in temperaturi okrog 25°C se navpliji izležejo v približno 24 urah. Temu primerno počasneje pri nizkih temperaturah. Prezračevanje je nujno potrebno in zagotavlja optimalen rezultat izvalitve ter potrebno oskrbo s kisikom. Po izvalitvi prezračevanje izklopite.

Navpliji se zdaj v nekaj minutah zberejo na dnu posode, prazne jajčne lupine pa na vodni gladini. Odvisno od načrtovane uporabe lahko zdaj navplije presejete in z njimi hranite svoje ribe ali jih gojite ločeno.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Na JBL ArtemioSet je mogoče povezati poljubno število podaljškov JBL Artemio1, da končno neodvisno in učinkovito oskrbujete mladice!

Blagovne znamke (proizvajalec): JBL

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek JBL Artemio 1, dodatek

2 recenziji kupcev v drugih jezikih

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
2 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

2 oceni

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo sta 2 recenziji v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci, ki so naročili "Artemio 1, dodatek" so naročili tudi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder