JBL Artemio 3, sito

Rezervni del za Artemio

€ 7,99

(vklj. 22% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 1 k.

Dostava do torek, 28. maj, v kolikor naročite do dne ponedeljek do 00:00 ure .

Na zalogi so samo še 3 kosi

Brezplačna dostava do Slovenija od € 49,90.
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

 • sito vložek za kolekcijo JBL
 • enostavna uporaba
 • pomoč pri ločevanju artemije

Št. izd.: JBL-6106300, Vsebina: 1 kos, EAN: 4014162610638

Opis

Sitasti vložek JBL Artemio 3 je rezervni del za JBL ArtemioSet in se odlično prilega kolekcijski skodelici JBL Artemio2. Zaradi tega je ločevanje izleženih navplijev iz solne raztopine, ko jih izlijemo iz inkubatorja, povsem lahko, tako da jih lahko neposredno hranimo ali gojimo na drug način.

Zahvaljujoč mrežici velikosti 0,15 mm se živa hrana hitro in enostavno loči od gojišča in jajčnih lupin. Seveda je vložek sita JBL Artemio 3 primeren tudi za ločevanje drugih vrst žive hrane in za odtaljevanje zamrznjene hrane.

Številni mladiči so Artemia nauplii ravno dovolj majhni, da jih lahko pojedo. Sveže izleženi Artemia nauplii je nepogrešljiva živa hrana za uspešno vzrejo rib brez izgub. Z jajčeci Artemia, kot je JBL ArtemioPur (na voljo posebej), lahko te navplije enostavno inkubirate po potrebi. Vsebnost živalskih beljakovin jim pomaga doseči optimalno rast in neokrnjen imunski sistem. Toda tudi izbirčne ribe, pa tudi tiste iz divjih območij ulova, je včasih težko nahraniti – tu je običajno izbira živa hrana. Zelo majhne mlade ribe je treba najprej hraniti s protozoji (paramecium) ali JBL NobilFluid, dokler niso dovolj velike, da se lahko spopadejo z Artemia nauplii.

JBL ArtemioPur damo v 2-3-odstotno raztopino kulture, narejeno s posebno soljo, kot je JBL ArtemioSal (na voljo posebej), in dobro prezračimo. Artemia nauplii se nato izležejo po 24-48 urah in jih je mogoče hraniti mladicam ali gojiti v akvariju.

Artemia nauplii se učinkovito in racionalno gojijo v posebej zasnovanem lijakastem inkubatorju JBL ArtemioSet z močnim prezračevanjem. Lijasta oblika inkubatorja zagotavlja, da se jajca ne morejo usedati v mrtve kote in da so doseženi optimalni rezultati izvalitve. Konstrukcija lijaka kot inkubatorja z vgrajenim odtočnim ventilom v posebej izdelanem stojalu omogoča enostavno in priročno odstranjevanje izleženih navplijev Artemia. Oblika zaležene posode v obliki lijaka skupaj z močnim prezračevanjem (prezračevalna črpalka je na voljo posebej ali v JBL ArtemioSet+) omogoča največjo stopnjo izleganja navplijev in s tem kar najbolj učinkovito hranjenje ribjih mladic.

Po želji lahko sestavljen inkubator z bajonetom pritrdimo na drugo stojalo. Zračni vod se lahko premakne dlje od enega inkubatorja do drugega. Ta praktična naprava za raztezanje zraka zagotavlja, da je mogoče postaviti več inkubatorjev ob različnih časih, da se zagotovi učinkovita oskrba občutljivih mladih rib s hrano brez presledkov.

Uporaba:
JBL ArtemioPur Artemia jajca se izležejo v 2-3 odstotni raztopini soli. To najbolje deluje z JBL ArtemioSal (na voljo posebej). Ta posebna sol vsebuje mikroalge kot prvo hrano in puferski sistem za vzdrževanje optimalne pH vrednosti. Vzreja najbolje deluje v JBL ArtemioSet. Poleg posebej zasnovane posode za kulturo in črpalke za prezračevanje ta komplet vsebuje vse potrebne dele za priročno in učinkovito inkubacijo. Posodo napolnite z 0,5 litra vode in dodajte 10-15 g (2 merilni žlički) JBL ArtemioSal in po potrebi 1-3 merilne žlice JBL ArtemioPur Artemia jajc. Pri močnem prezračevanju in temperaturi okrog 25°C se navpliji izležejo v približno 24 urah.

Temu primerno počasneje pri nizkih temperaturah. Prezračevanje je nujno potrebno in zagotavlja optimalen rezultat izvalitve ter potrebno oskrbo s kisikom. Po izvalitvi izklopite prezračevanje. Navpliji se zdaj v nekaj minutah zberejo na dnu posode, prazne jajčne lupine pa na vodni gladini. Odvisno od načrtovane uporabe lahko zdaj presejete navplije s sitastim vložkom JBL Artemio3 na zbirni skodelici JBL Artemio2 in jih hranite svojim ribam ali jih gojite ločeno.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Praktičen in prilagojen sitasti vložek sita JBL Artemio 3 omogoča enostavno ločevanje navplijev in raztopine kulture ter se lahko uporablja tudi za odtaljevanje zamrznjene hrane!

Blagovne znamke (proizvajalec): JBL

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek JBL Artemio 3, sito

Podobni izdelki:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci, ki so naročili "Artemio 3, sito" so naročili tudi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder