JBL ArtemioSet, set

Živa hrana za sladkovodne in morske ribe

€ 59,99

(vklj. 22% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 1 set.

Dostava do sreda, 22. maj, v kolikor naročite do dne torek do 00:00 ure .

Na zalogi je samo še 7 kosov

Brezplačna dostava do Slovenija.
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

 • popoln set za vzrejo žive hrane
 • zagotavlja optimalno rast okrasnih rib
 • enostavno rokovanje

Št. izd.: JBL-6106000, Vsebina: 1 Set, EAN: 4014162610607

Opis

JBL ArtemioSet + je set za gojenje žive hrane in je sestavljen iz naprave za gojenje s stojalom in prezračevalno črpalko, s katero se lahko Artemia nauplii izleže v 24-48 urah. Številni mladiči so Artemia nauplii ravno dovolj majhni, da jih lahko pojedo. Sveže izleženi Artemia nauplii je nepogrešljiva živa hrana za uspešno vzrejo rib brez izgub. Z jajčeci Artemia, kot je JBL ArtemioPur (na voljo posebej), lahko te navplije enostavno inkubirate po potrebi.

Vsebnost živalskih beljakovin jim pomaga doseči optimalno rast in neokrnjen imunski sistem. Toda tudi izbirčne ribe, pa tudi tiste iz divjih območij ulova, je včasih težko nahraniti – tu je običajno izbira živa hrana. Zelo majhne mlade ribe je treba najprej hraniti s protozoji (paramecium) ali JBL NobilFluid, dokler niso dovolj velike, da se lahko spopadejo z Artemia nauplii. JBL ArtemioPur damo v 2-3-odstotno raztopino kulture, narejeno s posebno soljo, kot je JBL ArtemioSal (na voljo posebej), in dobro prezračimo. Artemia nauplii se nato izležejo po 24-48 urah in jih je mogoče hraniti mladice ali jih gojiti v akvariju.

V tem posebej zasnovanem inkubatorju v obliki lijaka se navpliji Artemia gojijo učinkovito in racionalno z močnim prezračevanjem. Lijasta oblika inkubatorja zagotavlja, da se jajca ne morejo usedati v mrtve kote in da so doseženi optimalni rezultati izvalitve. Komplet vsebuje vse dele, potrebne za racionalno vzgojo nauplijev:

Sodoben inkubator v obliki lijaka s kupolastim pokrovom in stojalom (možna montaža na steno). Zbirna posoda in sito za ločevanje navplij od slane vode za gojenje. Zanesljiva prezračevalna črpalka in zračna cev za takojšnjo uporabo.

Konstrukcija lijaka kot inkubatorja z vgrajenim odtočnim ventilom v posebej izdelanem stojalu omogoča enostavno in priročno odstranjevanje izleženih navplijev Artemia. Oblika zalege v obliki lijaka skupaj z močnim prezračevanjem omogoča maksimalno izleganje navplijev in s tem kar najbolj učinkovito hranjenje mladic.

Celoten komplet lahko enostavno razširite s priklopom dodatnih inkubatorjev s stojalom (JBL Artemio 1). Premišljena konstrukcija pokrova posode omogoča delovanje številnih podaljškov s samo eno zračno črpalko. S postavitvijo več posod za zalego ob različnih časih je mogoče občutljive mlade ribe vsak dan na zahtevo oskrbovati z živo hrano brez presledkov.

Uporaba:
JBL ArtemioPur Artemia jajca se izležejo v 2-3 odstotni raztopini soli. To najbolje deluje z JBL ArtemioSal (na voljo posebej). Ta posebna sol vsebuje mikroalge kot prvo hrano in puferski sistem za vzdrževanje optimalne pH vrednosti. Vzreja najbolje deluje v JBL ArtemioSet. Poleg posebej oblikovane posode za kulturo in prezračevalne črpalke komplet vsebuje vse potrebne dele za udobno in učinkovito inkubacijo. Posodo napolnite z 0,5 litra vode in dodajte 10-15 g (2 merilni žlički) JBL ArtemioSal in po potrebi 1-3 merilne žlice JBL ArtemioPur Artemia jajc. Pri močnem prezračevanju in temperaturi okrog 25°C se navpliji izležejo v približno 24 urah. Temu primerno počasneje pri nizkih temperaturah. Prezračevanje je nujno potrebno in zagotavlja optimalen rezultat izvalitve ter potrebno oskrbo s kisikom. Po izvalitvi prezračevanje izklopite.

Navpliji se zdaj v nekaj minutah zberejo na dnu posode, prazne jajčne lupine pa na vodni gladini. Odvisno od načrtovane uporabe lahko zdaj navplije presejete in z njimi hranite svoje ribe ali jih gojite ločeno.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
JBL ArtemioMix je idealen za samostojno proizvodnjo prave količine profesionalne žive hrane in za omogočanje najboljšega možnega začetka življenja mladim ribam!

Blagovne znamke (proizvajalec): JBL

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek JBL ArtemioSet, set

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
2 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

2 oceni

Podobni izdelki:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci, ki so naročili "ArtemioSet, set" so naročili tudi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder