JBL ProSilent Safe

Zaščita proti povratku vode

€ 5,99

(vklj. 22% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 1 k.

Dostava do sobota, 25. maj, v kolikor naročite do dne petek do 00:00 ure .

Na zalogi je samo še 6 kosov

Brezplačna dostava do Slovenija od € 49,90.
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

 • enostavna namestitev
 • za zračne črpalke
 • TÜV testirano

Št. izd.: JBL-6431800, Vsebina: 1 kos, EAN: 4014162643186

Opis

JBL ProSilent Safe je zaščita proti povratnemu toku in ščiti naprave, kot so membranske črpalke, pred povratnim tokom akvarijske vode.

Izmenjava plinov v akvariju poteka predvsem s površinskim gibanjem vode, med katerim se v akvarij vnaša atmosferski kisik. Vendar pa nekateri dejavniki bistveno zmanjšajo vsebnost kisika v akvariju: naraščajoče temperature, pomanjkanje CO2 nočne izklope, zdravila in drugi.
V akvariju z majhnim površinskim tokom se lahko hitro razvije pomanjkanje. Ker je rastlinska masa prav tako ključnega pomena: četudi mnoge rastline podnevi proizvajajo vitalni kisik, ponoči izdihajo tudi ogljikov dioksid, saj fotosinteze ne izvajajo brez svetlobe. Zlasti tu je lahko koristna uporaba zračne črpalke, da se izognemo nepotrebnim stalnim nihanjem pH čez noč, s katerimi ima večina rib tudi precejšnje težave. Posledično gibanje vode aktivno izloči (presežek) CO2 in atmosferski kisik vstopi v akvarij.

Na splošno je treba vse zračne črpalke in kompresorje zaščititi pred povratno vodo. V ta namen je bila razvita zaščita pred povratnim tokom JBL, ki se prilega na zračne cevi 4/6mm. Ta "ventil" je preprosto integriran v cev za dovod zraka. Puščica na preprečevalniku povratnega toka kaže smer vgradnje, gledano iz smeri zračne črpalke.

Da bi preprečili morebiten povratni tok vode predčasno, mora biti zaščita proti protitoku vedno nameščena čim bližje vodni površini.

Opomba: Zračni kontrolni ventili NE delujejo s CO2! Preprečevalci povratnega toka CO2 prav tako niso primerni za zračne napeljave, saj tlak zračne črpalke ne zadostuje za odpiranje preprečevalnika povratnega toka CO2. JBL ProSilent Safe je testiran s strani TÜV.

Enostavna konstrukcija
Zaščita pred povratnim tokom JBL ProSilent Safe je nameščena v cev za prenos zraka med zračno črpalko in akvarijem čim bližje vodni gladini.

Obseg dobave
1 posebna JBL povratna zapora

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Za maksimalno varnost naprave skrbi poseben nepovratni ventil JBL, ki aktivno preprečuje, da bi voda pritekla nazaj v napravo.

Blagovne znamke (proizvajalec): JBL

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek JBL ProSilent Safe

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Podobni izdelki:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci, ki so naročili "ProSilent Safe" so naročili tudi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder