Sera med Nematol

Zdravilno sredstvo

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

sera med Professional Nematol je zdravilo za zdravljenje sladkovodnih in morskih rib, okuženih z glistami in drugimi ogorčicami, ki se že lahko uporablja profilaktično.

Dobri pogoji zadrževanja so najboljša preventiva pred boleznimi rib. Kljub vsem prizadevanjem se boleznim ni vedno mogoče popolnoma izogniti. Ne glede na to ali so bili povzročitelji vneseni z novo naselitvijo/saditvijo ali pa so za izbruh bolezni odgovorni drugi dejavniki, je v vsakem primeru potrebno hitro in učinkovito ukrepanje. Izdelki sera iz serije "Zdravljenje bolezni" spremljajo terapijo od podporne priprave do dejanskega zdravljenja s specializiranimi, učinkovitimi zdravili sera do čiščenja in biološke reaktivacije vode po uspešnem zdravljenju.
Ribe se na splošno občutljivo odzivajo na stres, bodisi zaradi transporta, drugih ali novih rib spremljevalcev, pa tudi na neugodne okoljske razmere v akvariju. Zaradi tega je imunski sistem rib pogosto tako prizadet, da njihova obramba ni več popolnoma nedotaknjena. Glavasti črvi ( Camallanus ) so do 2,5 cm dolgi rdeče obarvani črvi, ki sesajo kri na črevesni steni rib. Pri okuženih ribah lahko črvi z zadnjim delom visijo do 10 mm od anusa ribe. Kužne ličinke živijo na dnu do dva tedna in jih obolele ribe zaužijejo. Vrste rib, ki so pogosto prizadete, so angelska riba in drugi ciklidi, diskusi, gupiji in druge vrste, ki nosijo življenje, pa tudi saracini in somi. Dlačice ( Cappillaria ) so kot nitke tanki črvi, ki parazitsko živijo v črevesju rib. V ribjih iztrebkih se nahajajo ovalna jajčeca z značilnimi čepki. Okužene ribe slabo rastejo ali izgubljajo težo. Še posebej okuženi so diskusi in angelske ribe. Samooki ( Cyclops ) so vmesni gostitelji za ličinke Camallanus, Capillaria in trakulje ( Bothriocephalus acheilognathi ). Ker ribe jedo kiklope, se lahko parazitski črvi zlahka širijo po ribji populaciji. Nematol se bori tudi z oksiuridi (podančice diskusov).

Bojne ribice, somi, loaches in živorodne ribice ter zlasti mlade ribe v prvih dneh življenja lahko reagirajo občutljivo.

Uporaba:
Pred uporabo dobro pretresite! 1 ml Nematola dodamo v 40 litrov akvarijske vode in premešamo. Če so ličinke še vedno prisotne v jajcih, jih je mogoče ujeti z drugo obdelavo z Nematolom po približno treh tednih. Med zdravljenjem mora biti voda dobro prezračena. Po dveh dneh je treba zamenjati vsaj 80 % vode. Na splošno se z zdravili ne sme pretiravati, saj lahko že oslabljene ribe reagirajo bolj občutljivo.

Opomba:
Naprave UV-C in sistemi CO2 morajo biti med zdravljenjem izklopljeni. Aktivno oglje in druge vpojne filtre je treba odstraniti. Netoksična topila, ki jih vsebuje zdravilo, biološko razgradijo koristne bakterije. To se zgodi pri porabi kisika. Pod določenimi pogoji lahko pride do motnosti in pomanjkanja kisika. Da bi odstranili topila, je zato treba na koncu obdelave zamenjati vodo. Med nanašanjem se ne sme hraniti ali le zelo zmerno. Nevretenčarji ne prenašajo zdravila Nematol, zato je treba ribe, ki jih je treba zdraviti, zdraviti v karantenski posodi.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:

S sera Nematol lahko svoje ribe hitro in učinkovito zdravite proti črvom in drugim ogorčicam, tudi preventivno!

Blagovne znamke (proizvajalec): Sera

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Sera med Nematol

2 recenziji kupcev v drugih jezikih

4,3 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
2 (66%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
1 (33%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

3 ocene

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo sta 2 recenziji v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "med Nematol" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder