Sera med protazolom

Zdravilno sredstvo

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Sera med Professional Protazol je zdravilo za zdravljenje sladkovodnih rib, okuženih z enoceličnimi kožnimi zajedavci.

Dobri pogoji zadrževanja so najboljša preventiva pred boleznimi rib. Kljub vsem prizadevanjem se boleznim ni vedno mogoče popolnoma izogniti. Ne glede na to, ali so bili povzročitelji vneseni z novo naselitvijo/saditvijo ali pa so za izbruh bolezni odgovorni drugi dejavniki, je v vsakem primeru potrebno hitro in učinkovito ukrepanje. Izdelki sera iz serije "Zdravi bolezni" spremljajo terapijo od podporne priprave do dejanskega zdravljenja s specializiranimi, učinkovitimi zdravili sera do čiščenja in biološke reaktivacije vode po uspešnem zdravljenju.
Ribe se na splošno občutljivo odzivajo na stres, bodisi zaradi transporta, drugih ali novih rib spremljevalcev, pa tudi na neugodne okoljske razmere v akvariju. Zaradi tega je imunski sistem rib pogosto tako prizadet, da njihova obramba ni več popolnoma nedotaknjena. Splošni znaki okužbe s paraziti so izguba apetita in shujšanost, pa tudi zmanjšano gibanje, stisnjene plavuti, temnenje in drgnjenje opreme in podlage. Majhne bele pike na telesu in plavutih so značilni znaki povzročitelja belih pik ( Ichthyophtirius multifilis ) - pogovorno imenovanega Ichthyo. Belkaste in sive sluzaste obloge kažejo na okužbo rib z motnostjo kože v obliki fižola ( Ichthyobodo Costia ). Številni drugi zajedavci (npr. srčasta kožna motnost Chilodonella, Tetrahymena, Apiosoma, Episcylis in Trichodina ) še posebej prizadenejo oslabljene ribe. Bele, vati podobne obloge, zlasti na poškodovanih delih rib ali na ribjih ikrah, so značilne za glive ( Sprolegnia ali Achlya ).

Hrustančnice kot so raže in morski psi, ne prenašajo sera Protazol. Nekatere ribe loaches so nanj lahko občutljive.

Uporaba:
Pred uporabo dobro pretresite! 1 ml protazola dodamo v 20 litrov akvarijske vode in premešamo. Priporočljivo je rahlo zvišanje temperature med in en teden po zdravljenju, če ribe to prenašajo. Med zdravljenjem mora biti voda dobro prezračena. Tretma traja 24 ur, nato pa je treba izvesti vsaj 80% zamenjavo vode. Ichthyo paraziti, ki so že bili uničeni, lahko še nekaj dni ostanejo vidni kot razpršene belkaste lise. V trdovratnih primerih se lahko ponovno zdravi 4-5 dni po prvem zdravljenju. Na splošno se z zdravili ne sme pretiravati, saj lahko že oslabljene ribe reagirajo bolj občutljivo.

Opomba:
Naprave UV-C in sistemi CO2 morajo biti med zdravljenjem izklopljeni. Aktivno oglje in druge vpojne filtre je treba odstraniti. Netoksična topila, ki jih vsebuje zdravilo, biološko razgradijo koristne bakterije. To se zgodi pri porabi kisika. Pod določenimi pogoji lahko pride do motnosti in pomanjkanja kisika. Da bi odstranili topila, je treba na koncu obdelave zamenjati vodo. Med nanašanjem se ne sme hraniti ali le zelo zmerno.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:

S sera Protazol boste vaše ribe hitro in učinkovito zdravili proti bolezni belih pik in drugim enoceličnim kožnim zajedavcem!

Blagovne znamke (proizvajalec): Sera

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Sera med protazolom

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "med protazolom" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder