Dennerle Nano CO2 fliper

Za rast rastlin

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Da bi rastline v vašem akvariju pokazale čudovite barve in skupaj lepo rasle, so odvisne od različnih dejavnikov, ki omogočajo njihovo fotosintezo. Poleg dobre osvetlitve potrebujejo tudi hranilno bogat substrat in vir ogljika. Nekatere rastline absorbirajo hranila skozi liste, druge tudi skozi korenine. Popolna kombinacija potrebnih dejavnikov vam omogoča, da svoj akvarij spremenite v pravo pašo za oči z veličastno rastjo rastlin in dih jemajočimi barvami. Prava količina CO2 v vodi je izjemnega pomena za akvarijske rastline. Ogljikov dioksid služi rastlinam kot hranilo in le tako omogoča njihov poln razvoj. Rastline potrebujejo CO2 za fotosintezo, med katero proizvajajo kisik, ki ga sproščajo v akvarijsko vodo. Dobra rast rastlin prav tako preprečuje rast alg, odstranjuje onesnaževalce in živalim nudi prostore za umik. Rast alg je zavirana, ker rastline, ki so optimalno oskrbljene, algam odvzamejo njihovo osnovo za hrano.

S fliperjem lahko učinkovito dodate CO2 v svoj akvarij. Mehurčki CO2 izstopijo pri odprtini pod plavutjo in tečejo po palicah navzgor. Del CO2 je že raztopljen v akvarijski vodi. Ko so na vrhu, za trenutek ostanejo v pladnju za zbiranje CO2. Postopoma difundirajo v akvarijsko vodo in se čim bolj raztopijo. Varnostna konstrukcija pladnja za kapljanje zagotavlja, da se majhne količine CO2, ki so običajne za nano akvarije, učinkovito raztopijo, hkrati pa se nenamerno velike količine CO2 avtomatsko odvajajo skozi lažno plinsko odprtino. Obseg dobave torej vključuje 2 zbiralni posodi; manjši je namenjen za 10-25 litrske akvarije, večji za 25-40 litrske akvarije. S preprostim štetjem mehurčkov lahko preverimo in reguliramo tudi dovod CO2. Odločilna prednost pred običajnimi difuzorji CO2 s keramično membrano: nano fliper ne ustvarja protitlaka. Zato se odziva na spremembe na reduktorju tlaka. Na ta način lahko zahtevano (majhno) količino CO2 varno nastavite v nekaj minutah. CO2 nano fliper je izdelan iz zelo prozorne, nezlomljive plastike "Made in Germany" in se lahko kombinira z vsemi komercialno dostopnimi sistemi za dovajanje CO2. Uporabite lahko vse cevi CO2 z zunanjim premerom 6 mm. Zahvaljujoč trem prisesnim čepom z dolgo življenjsko dobo lahko fliper enostavno in varno namestite v akvarij.

Osnovno pravilo za osnovno nastavitev
Začnite s približno 1 mehurčkom na minuto na 10 litrov akvarijske vode, kar pomeni na primer za 30-litrski akvarij približno 3 mehurčke na minuto. Najlažji način za merjenje vsebnosti CO2 je z dolgoročnim testom CO2 Crystal-Line Mini. Če test pokaže ZELENO, voda vsebuje točno pravo količino CO2.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:

Z Nano CO2 fliper plavutjo dosežete maksimalno difuzijo CO2 v akvarijski vodi in podpirate vaše vodne rastline pri živahni rasti!

Blagovne znamke (proizvajalec): Dennerle

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Dennerle Nano CO2 fliper

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Nano CO2 fliper" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder