JBL ProAquaTest Lab

Testi za vodo

€ 99,99

(€ 78,73 / kg, vklj. 22% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 1 set.

Dostava do sreda, 22. maj, v kolikor naročite do dne torek do 00:00 ure .

Na zalogi

Brezplačna dostava do Slovenija.
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

 • preprost in varen nadzor parametrov vode v akvarijih
 • določa pH vrednost, karbonatno trdoto, skupno trdoto, amonij/amonijak, nitrit, nitrat, fosfat, železo, baker, silikat, kisik in CO2
 • dodajte reagente vzorcu vode, primerjajte z barvno karto
 • barvo vode upošteva primerjalni sistem
 • vsebnost CO2 se določi preko pH vrednosti in KH vrednosti s pomočjo tabele
 • steklenice z reagenti, varne za otroke, vodoodporna plastična škatla

Iščete primerne artikle za ta izdelek?

Št. izd.: JBL-2408400, Vsebina: 1 Set, EAN: 4014162240842

Opis

JBL ProAqua Test Lab za testiranje vode s 13 vodnimi testi za analizo vode iz pipe in sveže vode v akvarijih.

Voda ni le voda. Tudi deževnica absorbira škodljive snovi in ko prodre v podtalnico, je obogatena z drugimi snovmi, od katerih niso vse primerne za uporabo v akvariju. Stalno spremljanje vrednosti vode v akvariju, še posebej pri postavitvi novega, je glavna prioriteta uspešne akvaristike. S ProAqua Test Lab JBL ponuja možnost hitrega in natančnega določanja 13 najpomembnejših vrednosti vode kar sami v domačem laboratoriju. Zahvaljujoč priloženim zelo podrobnim navodilom za uporabo z nasveti je testiranje vode povsem lahko. Vsi potrebni materiali kot so testni reagenti, dozirna brizga, kivete, merilne žličke in barvne kartice so vključeni v obseg dobave. Testne reagente lahko kupite posebej.

Naslednji testi so vključeni v obsežen test za vodo JBL ProAqua Test Lab:

JBL ProAqua Test KH
Glede na izvor voda npr. vsebuje različne količine različnih mineralnih soli zaradi narave substrata. Velik del raztopljenih soli predstavljajo zemeljskoalkalijski in alkalni hidrogenkarbonati, ki skupaj s karbonati in ogljikovim dioksidom (CO2) tvorijo pomemben puferski sistem, ki preprečuje nevarno visoka nihanja pH vrednosti vode. Izmerjena karbonatna trdota (KH) zagotavlja skupno koncentracijo bikarbonata v vodi in je zato lahko v redkih primerih (ko so prisotni predvsem alkalni bikarbonati, na primer v vzhodnoafriških jezerih) višja od skupne trdote, kjer so vzete samo iz zemeljsko alkalijske soli. Večino sladkovodnih rib in rastlin v akvariju lahko uspešno hranite s karbonatno trdoto okoli 5-16 °dH. Za optimalno gnojenje s CO2 pa karbonatna trdota ne sme biti pod 5° dH. Ob pomanjkanju CO2 predvsem vodne rastline in alge zaradi hitre asimilacije med fotosintezo porabljajo hidrogenkarbonat (biogena dekalcifikacija) in tako lahko za ribe nevarno povišajo pH vrednost (nad 10).

JBL ProAqua Test GH
Odvisno od izvora vode, npr. vsebujejo različne količine mineralnih soli zaradi narave substrata. Po definiciji je skupna trdota skupna koncentracija vseh zemeljskoalkalijskih ionov v vodi. Celotno trdoto v veliki meri tvorijo kalcijeve in magnezijeve soli. Večino rib in rastlin je mogoče uspešno negovati s skupno trdoto 5-25° dH.

JBL ProAqua test pH 3-10/ pH 6,0-7,6/ pH 7,4-9,0
Ohranjanje čim bolj konstantne ustrezne pH vrednosti je pomemben predpogoj za dobro počutje vseh vodnih organizmov. Predvsem pa se je treba za vsako ceno izogniti nenadnim nihanjem. Poleg tega so številne snovi, raztopljene v vodi, podvržene spremembam, odvisnim od pH. Na primer količina CO2, ki se lahko raztopi v vodi je neposredno povezana z vrednostjo pH. Vrednost pH lahko torej služi kot preprosta kontrolna spremenljivka za prilagajanje sistemov gnojil s CO2 pod pogojem, da v vodi ni drugih kislin, ki vplivajo na pH vrednost (npr. huminskih kislin) razen CO2. Optimalna koncentracija CO2 za rastline in neškodljiva za ribe je dosežena pri pH vrednosti okoli 6,8-7,3. Karbonatna trdota ne sme biti pod 4° dH. Natančna meritev pH tudi za posebne namene, npr. morda bo potrebno gojenje rib. Tu se uporablja tudi JBL PRO AQUATEST pH 6,0-7,6. Optimalna vrednost pH za večino sladkovodnih rib in rastlin je v nevtralnem območju okoli 7. Vendar pa obstajajo tudi sladkovodne ribe, ki potrebujejo rahlo kislo ali alkalno vodo. Za posebej natančne meritve vrednosti pH je na voljo JBL PRO AQUATEST pH 6,0-7,6 (tudi za preverjanje gnojenja CO2) za sladkovodne akvarije, ki je prilagojen ustreznim pH območjem in JBL PRO AQUATEST pH 7,4 za akvarije z morsko vodo in vrtni ribniki -9,0. Za organizme iz morske vode je treba pH vrednosti okoli 8,2 šteti za optimalne. Zlasti v akvarijih z morsko vodo z živalmi (nevretenčarji) lahko uživanje kalcijevega bikarbonata povzroči padec pH vrednosti (in karbonatne trdote), če oskrba ni redna. Pri negi rib iz rahlo alkalnih sladkovodnih voda, npr. jezero Malawi in jezero Tanganyika so priporočene vrednosti okoli 8-8,5. Za koi in druge veljajo pH vrednosti med 7,5-8,5 za optimalne. V vrtnem ribniku, predvsem pa v akvariju, lahko ob pomanjkanju CO2 zlasti alge porabijo hidrogen karbonat v vodi s svojo hitro asimilacijo med fotosintezo (biogena dekalcifikacija) in tako dvignejo pH vrednost do ravni, ki so nevarne za ribe (nad 10).

JBL PRO AQUATEST NH4
Razgradnja vseh organskih snovi (ostanki hrane in rastlin, ribji izločki) v akvariju in ribniku poteka preko tako imenovanega dušikovega cikla. Beljakovine se pretvorijo v amonij in ta v nitrit in neškodljiv nitrat. Za ta proces so odgovorne nekatere bakterije. Z merjenjem posameznih vmesnih ravni amonija, nitrita in nitrata je mogoče sklepati o "delovanju" sistema. Npr. zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolezni rib, lahko poškodujejo koristne čistilne bakterije, kar povzroči zvišanje ravni amonija in/ali nitritov. V urejenem akvariju z učinkovitim biološkim filtrom amonija praviloma ne bo mogoče izmeriti. Amonijak je rastlinsko hranilo in v nizkih koncentracijah ni strupen za ribe. Odvisno od pH vrednosti pa lahko iz amonija nastane strupen amonijak (BH3). Zaradi tega je treba meritev pH vedno opraviti z meritvijo amonija.

JBL PRO AQUATEST NO2
Podobno kot amonijak je tudi nitrit močan strup za ribe. Odvisno od občutljivosti vrste rib so že koncentracije med 0,5 in 1 mg/l (ppm) lahko smrtonosne. Morske ribe in mlade ribe so bolj občutljive kot odrasle.

JBL PRO AQUATEST NO3
Amonijak in nitrit se običajno ne bi smela kopičiti, če pa je temu tako, lahko pride do težave z bakterijskim ravnovesjem. Nenehno naraščajoča vsebnost nitratov ob hkratni nizki do nezaznavni vsebnosti amonija in nitritov kaže na dobro delujoče bakterijsko ravnovesje, a hkrati kaže na nezadostno ravnovesje med ribami (vir dušika) in rastlinami (potrošniki). Previsoke ravni nitratov spodbujajo neželeno rast alg, če je v vodi poleg nitritov na voljo tudi fosfat. Vsebnost nitratov torej ne sme preseči 30 mg/l v sladki vodi in 20 mg/l v morski vodi. V močno posejanih akvarijih z le nekaj majhnimi ribami se lahko zgodi ravno nasprotno: nitrat postane dejavnik pomanjkanja in ga je treba obnoviti, da rastline uspevajo.

JBL PRO AQUATEST PO4 sensitive
Fosfat je pomembno rastlinsko hranilo. V naravnih vodah brez onesnaženja je koncentracija fosfata približno 0,01 mg/l, v morski vodi pa 0,07 mg/l. Rastline in alge so se prilagodile na to pomanjkljivo zalogo fosfatov in zato lahko preživijo z majhnimi količinami. Fosfat pride v vodo predvsem s prebavnimi procesi rib in nezaužito hrano. Zlasti pri velikem mirovanju rib so lahko ravni fosfatov včasih tudi 100-krat višje od naravnih vrednosti. Nekatera vodnagospodarska podjetja dodajajo tudi fosfate vodi iz pipe, da preprečijo vodni kamen in korozijo v elektroenergetskem sistemu. Zaradi nenaravno visoke oskrbe s hranili se alge eksplozivno razmnožujejo. Alge lahko shranijo velike količine fosfata in tako nadaljujejo nezmanjšano rast tudi po zmanjšanju vsebnosti fosfata. Prej ko je prepoznana naraščajoča vsebnost fosfatov, večja je verjetnost, da bo mogoče preprečiti nadlogo alg. V močno posejanih akvarijih z le nekaj ribami se lahko zgodi ravno nasprotno: fosfat postane dejavnik pomanjkanja in ga je treba dozirati, da rastline uspevajo. To še posebej velja za tako imenovani aquascaping. Vsebnost fosfatov mora ostati pod 0,4 mg/l v sladkovodnih akvarijih in pod 0,1 mg/l v akvarijih z morsko vodo.

JBL PRO AQUATEST SiO2
Silicij je eden najpogostejših elementov na zemlji. Pri preperevanju silikatnih kamnin silicij v obliki silikatov konča v površinskih in podtalnih vodah. Tam služi kot hranilo za diatomeje, nekatere vodne rastline (npr. Ceratophyllum demersum) in silikatne spužve. Ker silikati niso strupeni, v odloku o pitni vodi niso določene mejne vrednosti. Voda iz pipe zato vsebuje različne ravni raztopljenega silikata, odvisno od regije. Po postavitvi novega akvarija so pogosto prva kolonizacija rjave usedline diatomej, ki počasi izginejo, ko je dovolj konkurence drugih alg in mikroorganizmov. S tem se zmanjša tudi vsebnost silikata v vodi. Vendar pa se lahko po zamenjavi vode in posledično dodanem novem silikatu takšne usedline diatomeje pogosto znova pojavijo, zlasti v morski vodi. Zato je treba za polnjenje in menjavo vode v akvarijih z morsko vodo po možnosti uporabljati osmozno vodo brez silikata. Vsebnost silikata mora biti pod 1,2 mg/l v sladki vodi in pod 0,4 mg/l v morski vodi.

JBL PRO AQUATEST Fe
Železo je bistven element v sledovih za rastlinske in živalske organizme. Poleg zadostne oskrbe s CO2 in drugimi elementi v sledovih je železo ključnega pomena za dobro rast rastlin in se nenehno porablja. Stekleno rumena barva mladih listnih poganjkov in mlajših listov je znak pomanjkanja železa. Železo in nekateri drugi elementi v sledovih so v vodi obstojni le določen čas, tudi če so vezani na tako imenovane kelatorje, kot je običajno v sodobnih pripravkih gnojil. Poleg tega je dobavljena voda iz pipe običajno brez železa. Zato je treba s tem testom redno spremljati vsebnost železa in po potrebi gnojiti. Za dobro rast rastlin zadostuje že koncentracija 0,1-0,2 mg/l. V zelo gosto posejanih akvarijih so lahko koristne tudi vrednosti do 0,6 mg/l. V morski vodi so priporočene vrednosti do 0,05 mg/l.

JBL PRO AQUATEST CU
Baker je težka kovina, ki je po eni strani nepogrešljiva kot element v sledovih, po drugi strani pa ima nad določeno koncentracijo uničujoč učinek kot celični toksin. Baker pride v akvarij predvsem preko vodovodne vode, saj so se za napeljavo vode pogosto uporabljale bakrene cevi. Če voda v takih ceveh stoji dlje časa, se lahko raztopi znatna količina bakra. Zato je treba vodo, ki stoji v cevi pred uporabo izpustiti. Iz istega razloga se je treba izogibati tudi deževnici, ki je stekla po bakrenih žlebovih. Pri nameščanju akvarija ali ribnika morate vedno paziti, da uporabljate kovinske predmete, ki ne vsebujejo bakra. Do nadzorovanega vnosa bakra pride z uporabo zdravil proti parazitskim boleznim pri ribah, pa tudi z nekaterimi uničevalci alg. Tam lahko iskane koncentracije bakra ribe nekaj časa prenašajo, medtem ko paraziti odmrejo.

JBL PRO AQUATEST O2
Vse vodne živali za dihanje potrebujejo kisik. Od zadostne vsebnosti kisika so za pretvorbo amonija v nitrat odvisni tudi »nevidni pomočniki« v akvariju in ribniku, čistilne bakterije. Potrebno oskrbo s kisikom lahko zagotovimo z zadostnim sajenjem. V akvarijih in ribnikih z malo ali brez nasadov, pa tudi v akvarijih z morsko vodo je potrebno vsebnost kisika vedno vzdrževati na ustrezni vrednosti nasičenosti s pomočjo tehnične opreme. Vrednost nasičenosti je odvisna od temperature vode. Rastline lahko presežejo to vrednost nasičenosti z aktivnostjo asimilacije. V dobro zasajenih akvarijih in ribnikih lahko proti koncu osvetlitve ugotovimo vrednosti, ki so 1-2 mg/l nad vrednostjo nasičenosti.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:
Da bi bili prepričani, da v akvariju vse "optimalno teče", pri aktivnem akvaristu ne sme manjkati kovček za testiranje vode proizvajalca JBL. Le tako se lahko dovolj hitro odzovemo, če parametri vode nenadoma »uidejo izpod nadzora«.

Blagovne znamke (proizvajalec): JBL
Navodila za varnost in tveganja

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H315 - Povzroča draženje kože.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H225 - Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H302 - Zdravju škodljivo pri zaužitju.
 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H332 - Zdravju škodljivo pri vdihavanju.
 • H335 - Lahko povzroči draženje dihalnih poti.
 • Lahko škoduje organom pri dolgotrajni ali ponavljajoči se izpostavljenosti.
 • H400 - Zelo strupeno za vodne organizme.
 • H411 - Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H290 - Lahko je jedko za kovine.
 • H318 - Povzroča hude poškodbe oči.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H225 - Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H225 - Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H225 - Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H315 - Povzroča draženje kože.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H336 - Lahko povzroči zaspanost ali omotico.
 • H300 - Smrtno pri zaužitju.
 • H302 - Zdravju škodljivo pri zaužitju.
 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H411 - Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H225 - Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • Lahko škoduje organom pri dolgotrajni ali ponavljajoči se izpostavljenosti.
 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H412 - Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H300 - Smrtno pri zaužitju.
 • H302 - Zdravju škodljivo pri zaužitju.
 • H310 - Smrtno v stiku s kožo.
 • H400 - Zelo strupeno za vodne organizme.
 • H410 - Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H290 - Lahko je jedko za kovine.
 • H318 - Povzroča hude poškodbe oči.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H411 - Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
 • H317 - Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H315 - Povzroča draženje kože.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H400 - Zelo strupeno za vodne organizme.
 • H410 - Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H301 - Strupeno pri zaužitju.
 • H311 - Strupeno v stiku s kožo.
 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H317 - Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H331 - Strupeno pri vdihavanju.
 • H335 - Lahko povzroči draženje dihalnih poti.
 • Sum povzročitve genetskih okvar.
 • H400 - Zelo strupeno za vodne organizme.
 • H410 - Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
 • H412 - Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H302 - Zdravju škodljivo pri zaužitju.
 • H317 - Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H290 - Lahko je jedko za kovine.
 • H301 - Strupeno pri zaužitju.

Navodila za tveganja:

 • H315 - Povzroča draženje kože.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H335 - Lahko povzroči draženje dihalnih poti.

Signalno opozorilo: Pozor

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H319 - Povzroča hudo draženje oči.
 • H225 - Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H290 - Lahko je jedko za kovine.
 • H318 - Povzroča hude poškodbe oči.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H412 - Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
 • H290 - Lahko je jedko za kovine.
 • H302 - Zdravju škodljivo pri zaužitju.
 • H400 - Zelo strupeno za vodne organizme.
 • H411 - Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
 • EUH 031 - V stiku s kislinami se sprošča strupen plin.

Signalno opozorilo: Nevarno

Navodila za varnost:

 • P101 - Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
 • P102 - Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P303+P361+P353 - PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): Takoj sleči vsa kontaminirana oblačila. Kožo izprati z vodo [ali prho].
 • P305+P351+P338 - PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 - Vsebino/posodo odstranite po navedbah lokalnih/nacionalnih uredb/pravil.

Navodila za tveganja:

 • H314 - Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči.
 • H226 - Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H335 - Lahko povzroči draženje dihalnih poti.

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek JBL ProAquaTest Lab

23 recenzij kupcev v drugih jezikih

4,8 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
35 (89%)
4 Zvezdice
3 (7%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
1 (2%)

39 ocen

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 23 recenzij v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci, ki so naročili "ProAquaTest Lab" so naročili tudi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder