Sera aqua-test set

Tester vode

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Set sera aqua-test je škatla za testiranje vode s 4 vodnimi testi za preverjanje najpomembnejših vrednosti vode v sladki in slani vodi ter v vrtnih ribnikih.

Določite vrednosti vode
pH vrednost, karbonatna trdota (KH), amonij in nitriti so med najpomembnejšimi parametri vode. Ekstremna odstopanja od ciljnih vrednosti lahko nenadoma postanejo akutna nevarnost za življenje. Kadar postane videz ali obnašanje rib vpadljiv ali opazimo druge posebnosti (npr. nenadno odmiranje vodnih rastlin) v akvariju, je treba najprej preveriti osnovne parametre vode. Testne palčke, ki so enostavne za uporabo, se lahko uporabljajo za rutinske preglede. Za natančnejše rezultate priporočamo teste v škatli sera aqua-test v robustnem plastičnem kovčku.
Skupna trdota, nitrat, nitrit, fosfat, železo, baker, klor, silikat in kisik so izkušenim akvaristom znani tudi kot povprečne vrednosti v njihovem akvariju. Občasno preverjanje teh vrednosti običajno zadostuje. Če obstaja sum (npr. simptomi zastrupitve, težave z algami, težko dihanje), je treba te parametre podrobneje pregledati.

Set sera aqua-test v praktični škatli za shranjevanje vsebuje vse potrebne materiale za preverjanje parametrov vode v akvariju.

Naslednje vrednosti lahko preverite s setom sera aqua-test:

PH vrednost
Za stabilizacijo pH vrednosti mora biti karbonatna trdota vedno vsaj 5 °dKH, sicer obstaja nevarnost kislinskega padca! Zato vedno izmerite karbonatno trdoto (s testom sera kH) in po potrebi povečajte karbonatno trdoto na najmanj 5 °dKH (v akvariju s sera KH/pH-plus), prav tako in še posebej preden zamenjate pH vrednost.

GH test
V habitatu večine rib je zemlja precej revna z minerali. Vendar pa je marsikje po svetu ravno obratno. Vodo utrdita minerala magnezij in kalcij, raztopljena v dežju. Skupno trdoto lahko hitro in natančno določite s testom sera GH.

KH test
Karbonatna trdota (KH) stabilizira pH vrednost. Prestreza nihanja, ki jih povzročajo npr. procesi biološke razgradnje v akvariju in vrtnem ribniku ter poraba ogljikovega dioksida v rastlinah. Prenizka karbonatna trdota (pod 5 °dKH) je vzrok za močna nihanja pH (nevarnost kislinskega kolapsa!). Vrednosti KH med 5 in 10 °dKH stabilizirajo pH vrednosti v skupnih akvarijih. Malavijski in tanganjiški ciklidi zahtevajo višje vrednosti pH in KH.

Test-nitrit
Nitrit nastaja v akvariju in vrtnem ribniku kot vmesni produkt razgradnje ribjih iztrebkov. Previsoke ravni nitritov so nevarne. Nitrit nastane iz amonijaka in ga filtrirne bakterije razgradijo v nitrat. Zato je treba poleg vsebnosti nitritov redno preverjati tudi ravni amonijaka in nitratov.

Le tisti, ki pozna svoje parametre vode, lahko pravočasno reagira in sprejme protiukrepe, če bistveno odstopajo od optimalne vrednosti. Set sera aqua-test lahko uporabite za določanje pomembnih parametrov za sladko in slano vodo, kot je pH vrednost, KH, GH in nitrit. Vsakemu testu so priložena podrobna navodila.

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:

S kompletom sera aqua-test svoje vrednosti vode vedno spremljate - popolnoma neodvisno in avtonomno!

Blagovne znamke (proizvajalec): Sera

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Sera aqua-test set

1 recenzija kupcev v drugih jezikih

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 1 recenzija v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "aqua-test set" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder