Sera Test vzdržljivosti CO2

Tester vode

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Dolgoročni test sera CO² se uporablja za trajno kontrolo CO² v sladkovodnih akvarijih.

S sera CO² dolgoročnim testom boste vedno spremljali vrednost CO². CO² je eno najpomembnejših hranil za vodne rastline. Pomanjkanje ima torej lahko ogromne posledice. Sera CO² dolgoročni test je bil razvit za stalno kontrolo vsebnosti CO² v vodi. Posodo z reagentom lahko enostavno skrijete v akvarij, pravilno vrednost CO² preprosto odčitate. Indikatorska tekočina zadostuje za 90 polnjenj.

Igrivo enostaven nanos:
Indikatorsko tekočino pred uporabo pretresite!
1. Snemite piramidasti pokrovček in ga napolnite z akvarijsko vodo (pribl. 1,5 ml) do tik pod robom.
2. Dodajte 3 - 4 kapljice CO2 indikatorske tekočine in ponovno namestite spodnji del.
3. Testno napravo obrnite in jo pritrdite navpično v akvarij s sesalnim držalom. Nadaljujte v tem vrstnem redu, sicer lahko pride do napačnih meritev in morebitnih poškodb. Pomembno: Prepričajte se, da je spodnja votlina le delno napolnjena z vodo.
4. Kartico za primerjavo barv prilepite na zunanjo stran stekla akvarija v bližini preskusne naprave, da bo možna neposredna primerjava barv.
5. Čez nekaj časa bodo barve v dolgotrajnem testu sera CO2 zbledele. V tem primeru je treba testno napravo ponovno napolniti z akvarijsko vodo in indikatorsko tekočino, kot je opisano pod točkami 1 - 3. Nato očistite testno napravo.
6. Če pokrova testne naprave ni mogoče odstraniti ali ga je mogoče odstraniti le s težavo, se je silikonska mast na O-tesnilu zasušila. Nato z majhnim izvijačem previdno dvignite pokrovček in O-tesnilo podrgnite s silikonsko mastjo.

Barva, ocena, vpliv in protiukrepi
Modra: premalo CO2 - poskrbite za rastline - povečajte dovod CO2 (upoštevajte navodila za uporabo gnojilnega sistema)
Temno zelena: pravilna vsebnost CO2
Svetlo zelena: preveč CO2 - ribe stojijo in težko dihajo na vodni gladini ali sunkovito streljajo skozi vodo - zmanjšajte dovod CO2, dobro prezračite in izločite CO2
Opozorilo: dolgoročni test sera CO2 reagira na spremembe vsebnosti CO2 v akvarijski vodi z zamikom 30 – 60 minut. Če se nivo vode v testerju nenormalno hitro spreminja, se pokrovček ne zapre ali pa je O-tesnilo postalo krhko in ga je treba zamenjati. Preverite in popravite. Steklenico z reagentom takoj po uporabi znova dobro zaprite. Hraniti pri sobni temperaturi in zaščiteno pred svetlobo

Naš strokovnjak Oliver Knott priporoča:

S sera CO² dolgoročnim testom boste vedno spremljali svojo optimalno vrednost CO²!

Blagovne znamke (proizvajalec): Sera

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Sera Test vzdržljivosti CO2

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Test vzdržljivosti CO2" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder